Wednesday, November 01, 2006

Royaal Gebaar

Afgelopen week waren Willem-Alexander en Maxima op bezoek in Australie. Naar wat ik begrepen heb is dit vrij uitgebreid in het nieuws geweest (hier heeft er hoogstens een alinea op een achterpagina gestaan). Ik ben hier samen met een jonge dame heengegaan om eens te kijken hoe dat precies eruit ziet.

De receptie werd gehouden in de residentie van de Ambassadeur, in een van de betere wijken van Canberra. Er stond al een aardige rij met vooral oudere mensen. Een van de eerste dingen die je dan ook hoorde was: "de laatste keer dat ik in zo'n rij heb gestaan was voor de gaarkeuken in de oorlog.". Dat bevestigde in ieder geval dat we voor de juiste residentie stonden...

Nadat de rij dan uiteindelijk begon te bewegen liepen we vrij snel over de drempel naar binnen waar we werden verwelkomt door een militaire attaché, eenmaal om een hoek gelopen in een kamer stond daar plotseling het koninklijk paar, onze namen werden voorgelezen, handjeschudden, foto maken en doorlopen naar de achtertuin alwaar GEEN BITTERBALLEN.

In de tent hebben we wat rondgelopen en met wat andere aanwezigen gesproken, de Prins en de ambassadeur hielden beiden nog een korte toespraak en vervolgens mocht een select gezelschap gesprekken met het paar voeren over allerlei onderwerpen. Wat wel gezegd moet worden is dat ze echt een enorm vol programma hadden voor het weekje hier en ook in New Zealand staat veel op het program. Teven was Maxima zeer duidelijk zwanger, petje af dus.

Mij indruk was dat het zeer vriendelijke en toegankelijke mensen zijn. Premier Balkenende maakte in het echt ook al zo'n goede indruk, ik ga dus maar iets minder af op het beeld dat de media van mensen probeert te creeeren...

Afgelopen weekend zijn we naar Sydney geweest, 4 mensen vierden daar hun 30ste verjaardag, drukke agenda dus. Ook nog even door de city gelopen en wat geshopt, het blijft een mooie stad!

1 comment:

Anonymous said...

Waar blijven de foto's???