Tuesday, January 16, 2007

Airlie Beach - Whitsunday Islands



Airlie Beach is een waar backpackers wahalla in het noorden van Queensland. Je hebt er 1 lange straat vol met hostels en reisorganisaties die allemaal dezelfde reizen aanbieden: zeiltochten langs de Whitsunday Islands. Dit is een eilanden groep niet ver van het vasteland midden in het great barrier reef. Zoals je hiernaast kan zien en ook op de andere foto's zijn het echte bounty eilanden. Daarnaast zijn ze bedekt met regenwoud, wat toch een zeer speciaal soort begroeing is.

Helaas zit de zee hier vol met stingers en andere gevaarlijke organsimen, niet te vergeten de pijlstaart rog. Hierdoor konden we alleen in stinger suits zwemmen en snorkelen.

We zaten met zo'n dertig man op een groot schip en zeilden de eerste nacht naar een mooie baai. Met wat biertjes en goed eten komt de sfeer er altijd snel in. Ik deelde mijn kabine met twee Duitsers, een Ossi en een Wessi. De volgende dag vaarden we naar een eiland waar we werden afgezet op een pad door het regenwoud dat leidde naar Whithaven Beach (zie foto). Dit is een enorm groot en heel wit strand met een hele mooie blauwe zee, zoals je vaak op posters ziet dus.

Hierna vaarden we door om voor anker te gaan in een kleine baai waar we gingen duiken. Ik heb een half uurtje met flessen en een duikuitusting gedoken en het is echt een prachtig schouwspel. Heel veel kleuren en mooie vissen, waaronder Clowns visjes! Hierna nog een tijd gesnorkeld, echt een hele mooie ervaring.

Na nog een nacht met z'n allen hadden doorgebracht gingen we weer terug richting het vaste land, waar we moe maar voldaan aankwamen. Ik had een paar uurtjes om wat bij te komen want 's avonds stond de bus alweer te wachten: 14 uur naar de volgende bestemming, Rainbow Beach.

2 comments:

Anonymous said...

Bedankt voor de prachtige close-up shots van je harige poten, ik begon ze al een beetje te missen. Maar heb je toevallig ook fotos van je bevallige vriendinnejte? Bij voorkeur niet genomen tijdens "erik-time"

Anonymous said...

How you're going mate?

Balen! Onze maand in Oz zit er al weer op maar wat een gaaf land! De mensen zijn zo vriendelijk en de natuur is zo divers. In Canberra heb ik nog even geprobeerd je te bellen bij het parlementsgebouw maar ik geloof dat wij in het nieuwe gebouw stonden en jij waarschijnlijk in het oude gebouw werkt?

Anyway wij zijn van Sydney - geweldige stad! - via Canberra naar het zuiden gereden en stonden na eerst ook bijna een kangaroo te hebben aangereden nog net niet zonder benzine...Hoe kon ik nou weten dat Cape Conran geen plaats is maar gewoon een stukje strand?!

Via Phillip Island met de schattige little penguins en The Great Ocean Road naar Melbourne gereden. Daar was onze hotelkamer geupgrade naar een executive room. Altijd goed! (Het was nl. 1ste kerstdag. Ons kerstmaal bestond uit een takeaway meal haha).

Vervolgens van Melbourne via Alice Springs naar Ayers Rock gevlogen. Prachtig daar. De hitte was goed uit te houden door het briesje wat er stond. Natuurlijk Uluru niet beklommen maar er wel omheen gewandeld. Dat is het mooie van Oz...als ergens een bepaalde tijd voor staat (3-4 uur in dit geval) is het altijd korter. Vervolgens via King's Canyon over zo'n gravel road met grote gaten in de weg (we hebben er maar even een gevarendriehoek bij geplaatst) naar Glen Helen gereden. Een hele ervaring! Hermannsburg viel erg tegen - het was net een ghetto zo vuil - maar Palm Valley was zeker de moeite waard. In Alice Springs nog even snel naar de RFDS voordat we het vliegtuig naar Cairns namen.

En inderdaad zeg...wat een hoge vochtigheidsgraad. Nee, dan liever de 40 graden in de schaduw in King's Canyon! We zijn nog even naar Port Douglas geweest en we hebben een tripje gemaakt over de Daintree River waarbij we een kleine krokodil zagen die lag te zonnen. Via Atherton Tablelands naar het zuiden gereden. Erg mooi daar en onder een waterval gezwommen!

Ook wij zijn op een boot van Airlie Beach naar Whitsunday Island geweest waar we in een baai overnachten (heb geen oog dicht gedaan want onze bunk was erg smal en Ton hield een snoring contest...). Op Whitehaven Beach heb ik m'n zilveren sieraden nog even gepoetst. Ze glanzen weer mooi. Aangezien (bugger!) onze trip naar het Great Barrier Reef werd gecancelled zijn we maar met een helikopter naar Daydream Island gevlogen om daar te gaan jetskien. Lekker decadent!

Vervolgens in een dag ruim 800K naar Hervey Bay gereden omdat we een beetje in tijdnood kwamen en we natuurlijk nog erg graag naar Fraser Island wilden. Oeps...had de politie nog met zwaailichten achter me aan want ik reed te hard. Gelukkig kwam ik er af met een warning!

Fraser Island was echt super. Vooral Ton vond het gaaf. Rondjes crossen in de 4WD (tja...toys and boys...need I say more?) Lake McKenzie was echt prachtig. Minstens zo mooi als Whitehaven Beach! Echter geen dingo gezien. Wel overnacht in een tentje die we voor slechts 40 dollar kochten.

En daarna was het helaas bijna voorbij. We reden naar Brisbane waar we nog even op de Southbank hebben gezwommen ("strand" midden in de stad). Nog even een kleine consternatie voor vertrek...we zouden met de trein naar Sydney maar vanwege zomertijd hebben we de trein gemist en bovendien was ons reisbureau ons ook vergeten te boeken dus al met al met het vliegtuig naar Sydney. Konden we mooi nog even naar Bondi Beach.

Helaas moesten we zaterdag 14 januari alweer naar huis...

Ben nu aan het werk en terwijl ik iets aan het zoeken was op google stuitte ik op jouw weblog. Righto. Zal mezelf weer eens nuttig maken. Nog veel plezier daar.

Groeten Francisca