Thursday, January 12, 2006

Inpakken en wegwezen

Vanavond ga ik naar een verjaardag van iemand, dus dan koop je een cadeautje. Zo gezegd zo gedaan, alleen pakken ze hier niet de cadeautjes in, dus kan je uren op zoek naar een plaats waar ze dat wel doen of waar ze papier verkopen. Dat soort kleine dingetjes zijn wel grappig, je merkt weer dat je in een ander land bent.

Zo ook in de supermarkt, of toch niet? Op zoek naar schuurmiddel nergens geen Cif te zien, in tegendeel, hier heet het Jif, kennelijk heeft de gemiddelde Aboriginal geen probleem met het uitspreken van Jif (Gif Hiv etc). Chips heet hier dan ook geen Lays, nee hier koop je Smiths, ze smaken nog steeds zoals ze kraken. Wel grappig om te zien dat Unilever en PepsiCo Australie dus kennelijk als aparte markt benaderen, terwijl hier maar 20 miljoen zielen wonen.

Voor de rest zie je hier producten die bij mij jeugdsentiment oproepen, ze hebben hier een merk kauwgom die AH meer dan 10 jaar geleden uit hun assortiment heeft geflikkerd, een van mijn favorieten, en zo zijn er nog een aantal producten die ik hier weer kan omarmen zoals Heinz spaghetti en koekjes.

Het zijn de kleine dingen die het doen....

1 comment:

Anonymous said...

Let je wel een beetje op je lijn, Erik...? Aangezien je de godsganse tijd in je zwembroekje op het strand loopt te paraderen, moet je wel een beetje op de pondjes letten natuurlijk...