Thursday, January 19, 2006

The Nation's Capital

Zaterdag gaat iemand ons verlaten dus hebben we een leuk tripje door Canberra gemaakt. We verzamelden in Civic (City) en zijn via Parliament house naar de golf course gereden en hebben daar wederom kangaroos gespot.

Canberra is een grote, open stad met veel groen, en ook veel bezienswaardigheden. Sommige Australiers hebben het als over historische dingen, deze stad is nog geen 60 jaar oud!! Er is veel om te doen geweest, zowel Sydney als Melbourne wilden met de eer strijden 's lands hoofdstad te zijn, en waar er twee vechten met een been, wordt een derde gecreerd. Dat is wat er gebeurd is, Canberra is compleet opgebouwd vorige eeuw, tussen Sydney en Melbourne in, niet te ver van Sydney maar wel dichtbij Victoria. Daarom is dit nu geen New South Wales meer maar the Australian Capital Territory (ACT). Er zijn 6 staten (NSW, VIC, South Australia, Western Australia, Queensland en Tasmanie en twee terrotria: ACT en Northern Territory) Territoria hebben minder vrijheid, er wonen ook weinig mensen in... (NT is groten dan Duitsland en Frankrijk samen met misschien 200.000 mensen!

Zo dat was weer leerzaam... Op de terugweg kregen we een lekke band en dat betekende dik 2 uur lopen. Hopelijk zijn jullie wat wijzer geworden en is er niet teveel leedvermaak...

1 comment:

Anonymous said...

Gespot in het foto-album:
"Eh, soldier boy! Suckie suckie? Me love you looong time! Only one dollar...."