Monday, December 18, 2006

Holidays are coming!

Aangezien het zomer is is het tijd voor tuinfeesten! Afgelopen zaterdag een grote BBQ gehouden, veel mensen, veel eten, en nog meer drank, typisch Aussie tafereel dus!

Intussen heeft Australia weer beslag weten te leggen op de prestigieuse Ashes, een troffee die aan de cricket sport verbonden is, aan de wedstrijd Australia vs. England om meer precies te zijn. Nou is er niets saaiers om naar te kijken dan cricket. Ten eerste is het een totaal onbegrijpelijke sport, waar amper in wordt bewogen, iedereen speel in witte kostuums, die aan het eind van de dag ook nog wit zijn. Ten tweede duurt dit saaie schouwspel veel te lang, 5 dagen per wedstijd, en gedurende die 5 dagen is luistert hier iedereen naar de radio of kijkt TV of doet beide tegelijk. Nou moet ik toegeven dat als ik over soccer begin mensen hier ook een sterk punt hebben. Het niveau waarop soccer hier gespeeld wordt is bedroevend laag.

En vandaag is het ook nog eens de laatste dag werken want tussen kerst en nieuwjaar sluit het Departement zijn deuren! Tijd voor een welverdiende vakantie dus!

En die vakantie begint zaterdag in Cairns. Aangezien het daar waarschijnlijk veel te heet en vochtig is (tropical North Queensland) reis ik met kerst door naar Magnetic Island, een hopelijk paradijselijk eiland voor de kust bij Townsville, dat is nog eens een andere kerst dan de koude bedoening in Noord Europa! De resterende tijd up north wordt netjes verdeeld tussen duiken op het Great Barrier Reef, Zeiltochten maken en 4WD rijden op Fraser Island.

Merry Christmas to Everyone!

No comments: