Wednesday, December 13, 2006

Oranje Boven

Zoals ook in Nederland uitgebreid in de media is vermeld: er zijn zeer grote bosbranden gaande in Victoria, South Australia en Tasmania. De gevolgen die je er hiervan merkt is een rook waas, die met name in het zuiden over de stad hangt. Maandag avond was er een (schitterende) oranje gloed in de hemel te zien, de ondergaande zon weerkaatste op de rook en bewolking, vreemd fenomeen, er was enorm veel oranje licht te zien.

Gelukkig weerhielden de bosbranden ons niet om naar het strand te gaan afgelopen zondag, eindelijk eens lekker weer, alhoewel het water was nog iewat aan de koude kant. Echt ongelooflijk dat je toegang to zoveel (vrijwel lege) stranden hebt, en mooi ook. Daar kan Zandvoort dus nooit tegenop concureren! Een typisch Australisch tafereel is de BBQ. Er stonden bij de parkeerplaats, haast op het strand wat openbare BBQ's. Het enige wat je meot doen is op een knopje drukken en de BBQ gaat aan (je hoeft er niet eens een dollar in te steken) en braden maar!

Helaas had ik zaterdag mijn kleine teen gestoten en naar bleek na een bezoek aan het ziekenhuis bleek ie gebroken te zijn. Gevolg: het loopt wat lastig en 6 weken herstel tijd, dus voorlopig even geen voetbal, en misschien geen trip naar Queensland anymore.

No comments: